Sierbestrating

Bent u op zoek naar bestrating voor uw oprit of tuin? Kies voor gebakken straatstenen en u kunt er de rest van uw leven van genieten! Gebakken bestrating gaat namelijk gemiddeld meer dan 100 jaar mee. En de kleur wordt na verloop van tijd alleen maar mooier.

Straatbakstenen zijn verkrijgbaar in tal van kleuren en afmetingen. Ook zijn vele mixsorteringen mogelijk, bestaand uit verschillende kleurtinten. Zo heeft u oneindig veel mogelijkheden voor uw tuinontwerp. Bieden de stenen zelf nog niet voldoende creatieve mogelijkheden? Speel dan met het legverband, of wissel verschillende afmetingen af voor nóg meer variatie!

Vormbak of strengpers

Gebakken bestrating wordt op verschillende manieren geproduceerd. Elke productiemethode heeft zijn eigen karakteristieke uitstraling.

 • Vormbakstenen worden gemaakt door de klei in een mal te werpen. Er zijn twee soorten vormbakstenen: bezand en onbezand.
 • Strengpers straatbakstenen worden gemaakt met een pers. De klei wordt door de pers geduwd, waardoor een lange streng klei ontstaat. De stenen worden vervolgens op maat gesneden. Strengpersstenen zijn strakker van vorm en maatvaster dan vormbakstenen.
  Bekijk het assortiment sierbestrating strengpers bakstenen
   

Formaten

Gebakken sierbestrating is verkrijgbaar in verschillende formaten:

 • Waalformaat: (LxB: ± 200x50 mm)
 • Dikformaat: (LxB: ± 200x65 mm)
 • Keiformaat (ook wel klinkerkei of klinkerformaat): (LxB: ± 200x100 mm)
 • Tegelformaat: (LxB: ± 150x150 mm)
   

Het formaat dat u kiest, is sterk bepalend voor de uitstraling van uw tuin. Het lange, slanke formaat van een waaltje zorgt voor een elegant, nostalgisch beeld. Kiest u juist voor een klinkerformaat, dan krijgt uw tuin direct een robuustere en stoerdere uitstraling.

Ook qua dikte zijn er verschillende opties. De waal- en dikformaten zijn verkrijgbaar in 60 en 65 mm dikte. Daarnaast is een variant beschikbaar van 85 mm dik, voor zwaardere belasting. Straatbakstenen in keiformaat zijn verkrijgbaar in diverse diktes (o.a. 52, 70 en 80 mm).

Ongeacht de sfeer die u nastreeft en het onderdeel in uw tuin waar u de straatbakstenen wilt toepassen, er is altijd steen die daarbij aansluit.

Grote variatie aan kleuren

Ook qua kleuren is er bij straatbakstenen uitgebreide keuze, elk met een totaal eigen uitstraling. Zo past een rood-bruin genuanceerde straatbaksteen geweldig bij een klassieke jarendertigwoning. Een effen antracietkleurige strengperssteen past juist perfect bij een moderne woning.

De kleur van het eindproduct wordt onder andere bepaald door de klei, eventuele toevoegingen aan de klei, de baktemperatuur en het bakproces.

Getrommeld/ongetrommeld 

Het merendeel van de gebakken sierbestrating wordt nabewerkt. De stenen worden machinaal bewerkt in een grote, ronddraaiende trommel. Het resultaat is een getrommelde steen. Tijdens het trommelen breken kleine stukjes van de randen en hoeken af, waardoor de getrommelde stenen rondom een verouderde uitstraling krijgen.  

Bent u op zoek naar strakkere bestrating voor uw tuin? Kies dan voor ongetrommelde straatbakstenen.

Product niet leverbaar? Toch wel!

Na een zorgvuldige selectie bent u eruit: de keuze voor uw ideale straatbaksteen is gemaakt. Maar dan blijkt het product niet leverbaar te zijn... Geen probleem! Wij leveren namelijk ook straatbakstenen voor de inframarkt. Als een product uit de sierbestratingslijn niet leverbaar is, dan kunnen we u helpen met een vergelijkbaar product. Daarmee krijgt u alsnog het product met de kenmerken die het beste aansluiten op uw wensen!

Voelen &
Zien

Inspiratie opdoen, of producten met elkaar vergelijken? In ons Expertisecentrum presenteren we ons brede assortiment straatbakstenen, sierbestrating, gevelstenen, gevelsystemen en dakpannen, van verschillende leveranciers. Kom eens langs voor vrijblijvend, objectief advies. De koffie staat klaar!

Afspraak maken

Bedankt voor uw aanvraag.

Wij nemen z.s.m. contact met u op.

Monster aanvragen
{{ productInfo?.title }}
{{ productInfo?.subtitle }}

Bedankt voor het inschrijven, u krijgt een email om de inschijving te bevestigen.

Inschrijven nieuwsbrief