Opdrachtgever Nijestee en MWPO
Architect AAS, Groningen
Aannemer Plegt-Vos Noord, Groningen

Atlas & House of Groningen

 

Betaalbare woonruimte in Groningse wijk Paddenpoel

In de Groningse wijk Paddepoel, op de voormalige GAK-locatie, staan 2 opvallende woontorens voor young professionals, luisterend naar de namen Atlas en House of Groningen. Uitgangspunt voor de opdrachtgevers is om met de gebouwen betaalbare woonruimte te realiseren voor studenten en jongeren die aan het begin van hun carrière staan.

Woontoren Atlas is 55 meter hoog, terwijl het naastgelegen House of Groningen is 70 meter hoog is en 22 verdiepingen telt. Het hele project is tot stand gekomen door een samenwerking van een projectontwikkelaar en een woningbouwcorporatie. Het project is opgedeeld in twee torens met voor de coöperatie een woonprogramma gebaseerd op het campusmodel, met clusters van semi-zelfstandige wooneenheden met een collectieve keuken en diverse gemeenschappelijke functies in de plint van het gebouw. House of Groningen is ontwikkeld als een mix van verschillende typen appartementen, voornamelijk gericht op de particuliere verhuur.  

Mediterrane inspiratie

Bij het ontwerp van House of Groningen is gezocht naar een uitstraling die past binnen het kleurenpalet van de wijk Paddepoel. Inspiratie is gevonden in de kathedraal in het Franse Arbois. De warme, goudgele gloed van het metselwerk roept mediterrane sferen op en in donkere dagen blijft House of Groningen een vrolijke noot in de wijk.  

AAS architecten uit Groningen tekende voor het ontwerp van de 2 gebouwen. Plegt-Vos Noord nam het werk aan. Op aanvraag van de architect leverde Brinkman baksteencentrum voor de gevelbekleding een oranje genuanceerde gevelsteen met een bezande en generfde structuur.

De andere toren, House of Groningen, is ontwikkeld door de ontwikkelaar met een mix van verschillende typen appartementen vooral gericht op de particuliere huur.

 

Deel referentieproject

Bedankt voor uw aanvraag.

Wij nemen z.s.m. contact met u op.

Monster aanvragen
{{ productInfo?.title }}
{{ productInfo?.subtitle }}

Bedankt voor het inschrijven, u krijgt een email om de inschijving te bevestigen.

Inschrijven nieuwsbrief