Dakpannen

Keramische dakpannen zorgen voor de afvoer van hemelwater. Ze beschermen een woning of gebouw bovendien tegen vochtproblemen en houden de warmte vast. Maar dakpannen zijn niet alleen functioneel. Dakpannen bepalen, samen met de gekozen gevelsteen, een belangrijk deel van de uitstraling van een gebouw.

Golvende en vlakke dakpannen 

Keramische dakpannen zijn in te delen in twee categorieën: vlakke dakpannen en golvende dakpannen.

 • Vlakke dakpannen
  Vlakke dakpannen zijn te herkennen aan de vlakke vorm. Deze pannen geven een dak een moderne, strakke uitstraling. Naast toepassing op het dak, kunnen veel vlakke dakpannen ook toegepast worden als gevelbekleding.
  Bekijk het assortiment vlakke dakpannen.
   
 • Golvende dakpannen
  Golvende dakpannen hebben een golvende vorm en geven een dak een nostalgische, rustieke uitstraling. Er zijn verschillende varianten golvende dakpannen, zoals holle dakpannen en flachdach-dakpannen.
  Bekijk het assortiment golvende dakpannen.
Logo

Advies nodig?

Bij Brinkman baksteencentrum adviseren we u graag welke pan het beste aansluit bij uw plan en budget. Ons enthousiaste team van specialisten helpt u graag. Maak vrijblijvend een afspraak en bekijk alle mogelijkheden in ons Expertisecentrum.

Kleuren, behandelingen en nabewerkingen 

Keramische dakpannen worden gemaakt van klei. Ze worden daarom ook wel kleidakpannen genoemd. Onbehandeld zijn keramische dakpannen na het bakken rood van kleur. Dit wordt in de markt natuurrood genoemd. Deze kleur zien we veel terug in het Nederlandse straatbeeld. Naast de natuurlijke rode kleur, zijn tal van andere kleuren en nabewerkingen mogelijk. Smoren, engoberen, edel-engoberen en glazuren zijn behandelingen die elk tot een ander eindresultaat leiden.

Lees meer over alle verschillende behandelingen en afwerkingen

Dakhelling 

Bij de keuze voor een dakpan zijn niet alleen de esthetische kenmerken bepalend. Ook de dakhelling is belangrijk. De dakhelling is de hoek die het dak maakt ten opzichte van een horizontale lijn. Hoe groter de hoek, hoe steiler het dak is. Elke dakpan is geschikt voor een bepaalde range aan dakhoeken. We adviseren u graag wat de beste optie is voor uw ontwerp.

Voelen &
Zien

Inspiratie opdoen, of producten met elkaar vergelijken? In ons Expertisecentrum presenteren we ons brede assortiment straatbakstenen, sierbestrating, gevelstenen, gevelsystemen en dakpannen, van verschillende leveranciers. Kom eens langs voor vrijblijvend, objectief advies. De koffie staat klaar!

Afspraak maken

Bedankt voor uw aanvraag.

Wij nemen z.s.m. contact met u op.

Monster aanvragen
{{ productInfo?.title }}
{{ productInfo?.subtitle }}

Bedankt voor het inschrijven, u krijgt een email om de inschijving te bevestigen.

Inschrijven nieuwsbrief