Opdrachtgever Crematoria Twente
Architect Renzo Pavanello (BCT Architecten)
Aannemer Bramer, Vriezenveen

Crematorium - Oldenzaal

Het Crematorium van Oldenzaal is gesitueerd op een prachtige locatie, midden in een glooiend landschap, omringd door natuurlijke houtwallen. Dat inspireerde architect Renzo Pavanello tot het uitwerken van een minimalistisch ontwerp met gebruik van natuurlijke materialen.

De kleur van het metselwerk harmonieert mooi met het coulisselandschap. Het speciale metselverband is ontwikkeld om een patroon van horizontale lijnen te vormen en de gevel als het ware te laten ‘vibreren’. Om dit effect te realiseren, is gekozen voor een combinatie van de Nature7 Brick R en de dunne, lange linea 7036 van Brickworks Vande Moortel. Hun groen-grijze kleuren vormen een perfecte match en door twee verschillende formaten van de stenen toe te passen, is het gewenste reliëfpatroon gerealiseerd.

De Nature7 Brick R is een grijs-groene onbezande gevelsteen die zich kenmerkt door de krachtige natuurlijke nuance en oppervlaktetextuur. Deze steen is slechts 10 cm diep i.p.v. 10 cm. De ecologische voetafdruk is dus een stuk kleiner.

De linea 7036 is een grijs-groene eveneens onbezande gevelsteen. Door zijn formaat is de steen ideaal voor het accentueren van strakke lijnen in decoratieve metselwerken.

(foto’s zijn gemaakt door Jan Willem Dragt)

Deel referentieproject

Bedankt voor uw aanvraag.

Wij nemen z.s.m. contact met u op.

Monster aanvragen
{{ productInfo?.title }}
{{ productInfo?.subtitle }}

Bedankt voor het inschrijven, u krijgt een email om de inschijving te bevestigen.

Inschrijven nieuwsbrief