Crematorium Oldenzaal

11-10-2022

Perfecte match van stenen laat gevel crematorium Oldenzaal eruit springen
Voor het crematorium in de gemeente Oldenzaal heeft Brinkman baksteencentrum de gevelstenen Nature7 Brick R en linea 7036 van fabrikant Brickworks Vande Moortel mogen leveren. Architect Renzo Pavanello van BCT Architecten uit Enschede ‘componeerde’ met deze natuurlijke materialen een strak en compact concept tegen de groene en natuurlijke achtergrond van deze locatie. 


Reliëfpatroon zorgt voor ‘vibrerende’ gevel
De kleur van het metselwerk vormt een mooi geheel met het coulisselandschap. Het speciale metselverband is ontwikkeld om een patroon van horizontale lijnen te vormen en de gevel als het ware te laten ‘vibreren’. Om dit effect te realiseren, is gekozen voor een combinatie van de grijs-groene Nature7 Brick R en de grijs-groene linea 7036. De perfecte match. Door twee verschillende formaten van beide stenen toe te passen, is het beoogde reliëfpatroon ontstaan. Het metselwerk is verricht door aannemersbedrijf Bramer uit Vriezenveen.


De Nature7 Brick R is een grijs-groene onbezande gevelsteen die zich kenmerkt door de krachtige natuurlijke nuance en oppervlaktetextuur. Deze steen is slechts 7 cm diep i.p.v. 10 cm. De ecologische voetafdruk is dus een stuk kleiner.


De Linea 7036 is een grijs-groene eveneens onbezande gevelsteen. Door zijn formaat is de steen ideaal voor het accentueren van strakke lijnen in decoratieve metselwerken.

 

Meer weten over dit project, klik hier

 

(foto’s zijn gemaakt door Jan Willem Dragt)

Deel dit bericht

Bedankt voor uw aanvraag.

Wij nemen z.s.m. contact met u op.

Monster aanvragen
{{ productInfo?.title }}
{{ productInfo?.subtitle }}

Bedankt voor het inschrijven, u krijgt een email om de inschijving te bevestigen.

Inschrijven nieuwsbrief