Gevelstenen

De gevelsteen die u kiest, bepaalt voor een groot deel de uitstraling van een gebouw of woning. Met twee verschillende gevelstenen kan één en hetzelfde ontwerp een compleet ander resultaat opleveren. Maak de keuze voor een gevelsteen daarom weloverwogen. Uw bestede tijd en aandacht voor de juiste gevelsteen betaalt zich uit in het eindresultaat.

Heeft u hulp nodig bij de keuze voor uw gevelsteen? Ons enthousiaste team van specialisten helpt u graag. Maak vrijblijvend een afspraak en bekijk alle mogelijkheden in ons Expertisecentrum.

Handvorm, vormbak, wasserstrich of strengpers 

Gebakken gevelstenen worden op verschillende manieren geproduceerd. Elke productiemethode heeft zijn eigen karakteristieke uitstraling.

 • Handvorm
  Handvormstenen hebben een onregelmatig, generfd oppervlak. Ze zijn bovendien grillig van vorm. Dit zorgt voor de ambachtelijke tijdloze uitstraling die een handvormsteen typeert.
  Bekijk het assortiment handvorm gevelstenen
   
 • Vormbak
  Vormbak bakstenen zijn strakker van vorm dan handvormstenen en hebben een regelmatig oppervlak. Vormbakstenen hebben altijd vijf kanten met zand en één gladde kant.
  Bekijk het assortiment vormbak gevelstenen
   
 • Wasserstrich
  Wasserstrich gevelstenen zijn te herkennen aan de vrij gladde, licht generfde structuur. De vorm van de stenen is wel wat krommer. Dankzij het water dat wordt toegepast in het productieproces komt de oorspronkelijke, diepe kleur van de klei direct naar voren.
  Bekijk het assortiment wasserstrich gevelstenen
   
 • Strengpers
  Strengpersstenen zijn zeer hoekig en strak van vorm. Ook het oppervlak van de stenen is strak en vlak. De zichtzijden kunnen aanvullend voorzien worden van een structuur.
  Bekijk het assortiment strengpers gevelstenen
   

Duurzaam en natuurlijk 

Gebakken gevelstenen zijn een eeuwenoud bouwmateriaal, dat nog steeds erg populair is. Door de eeuwen heen, heeft het zich bewezen als een van de duurzaamste bouwmaterialen. De stenen worden gemaakt van klei; een natuurlijke grondstof, die zichzelf vernieuwt. Ze hebben een zeer lange levensduur en zijn onderhoudsarm. Gebakken gevelstenen zijn bovendien goed bestand tegen extreme weersomstandigheden. 

Formaten, kleuren en texturen 

Keramische gevelstenen zijn verkrijgbaar in verschillende formaten, kleuren en texturen. Bekende formaten zijn waalformaat en dikformaat, maar er zijn nog tal van andere, bijzondere afmetingen verkrijgbaar.

Ook qua kleuren en texturen is er bij gevelstenen uitgebreide keuze, elk met een totaal eigen uitstraling.

De kleur van het eindproduct wordt onder andere bepaald door de klei, eventuele toevoegingen aan de klei, de baktemperatuur en het bakproces. Daarnaast zijn nog tal van nabewerkingen mogelijk, die elk voor een eigen uitstraling zorgen. Zo kan een steen getrommeld, gesmoord, geëngobeerd en geglazuurd worden.

Of het nou om een strak kantoorpand gaat, een nostalgisch herenhuis, of moderne woningbouw, we hebben altijd een gevelsteen die perfect aansluit bij uw plannen.

Voelen &
Zien

Inspiratie opdoen, of producten met elkaar vergelijken? In ons Expertisecentrum presenteren we ons brede assortiment straatbakstenen, sierbestrating, gevelstenen, gevelsystemen en dakpannen, van verschillende leveranciers. Kom eens langs voor vrijblijvend, objectief advies. De koffie staat klaar!

Afspraak maken

Bedankt voor uw aanvraag.

Wij nemen z.s.m. contact met u op.

Monster aanvragen
{{ productInfo?.title }}
{{ productInfo?.subtitle }}

Bedankt voor het inschrijven, u krijgt een email om de inschijving te bevestigen.

Inschrijven nieuwsbrief